ClubTE Member op het podium: Annemieke Brouwer en Yvette Bisscheroux

ClubTE Member op het podium: Annemieke Brouwer en Yvette Bisscheroux

In deze rubriek zetten we onze ClubTE-members op het podium. Waarom zijn ze member, hoe sportief zijn ze zelf en wat doen ze om het talent binnen hun eigen organisatie te empoweren? Deze editie Conclusion, vertegenwoordigd door Yvette Bisscheroux en Annemieke Brouwer.

Conclusion is een dynamisch ecosysteem van ruim 25 expertbedrijven die zich samen richten op business transformatie en IT-services. Dat doen ze met zo’n 3000 ervaren en bevlogen collega’s. “We hebben een bijzonder jaar, want dit jaar zijn we internationaal gegaan. We hebben nu ook bedrijven in Portugal en Zuid-Afrika,” aldus Yvette. “En daar is Duitsland heel recentelijk bijgekomen.”

We spreken met twee enthousiaste en bevlogen medewerkers van Conclusion. Yvette is manager People & Organisation voor Conclusion. “Het HR Business Partner team waar Annemieke en ik onderdeel van uitmaken ondersteunt bedrijven bij tactische en strategische vraagtukken op het gebied van mens en organisatie voor het individuele bedrijf en voor het gehele ecosysteem. We streven naar een optimale medewerkerservaring van het moment dat iemand besluit bij Conclusion te komen werken totdat zij de organisatie als ambassadeur verlaten. Annemieke is business specialist Arbo en vitaliteit. “Dat betekent dat ik alles organiseer rondom deze onderwerpen. Dat gaat van arbodienstverlening tot aan het vitaliteitsaanbod en van risico-inventarisatie & evaluaties tot aan beleid maken.” Annemieke en Yvette zijn samen met hun collega’s van People & Organisation verantwoordelijk voor de gehele employee journey.

Eigen regie op talentontwikkeling

Yvette: “Het ontwikkelen van talent heeft onze focus. De ontwikkelingsreis van onze medewerkers is grotendeels in te richten door de medewerker zelf. Dat past ook bij één van onze waardes: het nemen van eigen regie op je ontwikkeling. Elk individu krijgt bij ons de ruimte om het eigen talent te ontwikkelen, ieder op een eigen manier die past.”

“Onze slogan is verschil moet er zijn." aldus Annemieke

Annemieke: "We pakken het werk net een beetje anders aan en moedigen medewerkers hierin aan. Dus, wees jezelf, er zijn al zoveel anderen. Iedereen heeft een uniek talent. Laatst hadden we een inspiratiesessie van TE met Gijs van Helvoort, die verwoordde dat perfect met ‘Talent is het hebben van een afwijking’. Je talent geeft je een andere kijk op zaken, die verscheidenheid zorgt voor een breder perspectief en uiteindelijk voor betere oplossingen. Wij zien dit dus als iets positiefs. Als jij het verschil kan maken met jouw unieke talenten, dan ben je van harte welkom. Dat is de parallel met sport, je kunt echt uitblinken in jouw specialisme. Net als in de topsport krijg je kansen, maar je moet er wel wat voor doen.

Yvette: “Sommige collega's nemen die regie heel organisch, maar andere collega's helpen we om dat motortje van eigen regie op te starten. Dat is oké, ook daar zijn we voor. De grootste uitdaging is om mensen te faciliteren in hun ambitie en ontwikkeling. En tegelijkertijd die ontwikkeling stimuleren die van toegevoegde waarde is voor de organisatie. Ook hier zie ik de parallel met de topsport: je bent verantwoordelijk voor jouw eigen ontwikkeling, maar alleen als je ook oog hebt voor de ontwikkeling van je team kan je samen de beste prestaties neerzetten. Daar helpen wij onze collega’s graag bij. Dat doen we op allerlei manieren. Zo organiseren we jaarlijks The Connection, het programma waarin persoonlijke ontwikkeling, maar ook samenwerken en netwerken centraal staan. Dit is het programma waarin ook Talent Empowerment een rol speelt vanwege de mooie link tussen de ontwikkeling van talent binnen een organisatie en die van een topsporter. Tijdens dit programma haakt een topsporter van Talent Empowerment aan om eigen ervaringen te delen vanuit zijn of haar sportcarrière. Die ontwikkelingsreis kent zoveel raakvlakken met de weg die jong talent in onze organisatie aflegt. Dat werkt enorm inspirerend. ”

Talentontwikkeling als onderdeel van duurzame inzetbaarheid

Naast talentontwikkeling richt Conclusion zich op duurzame inzetbaarheid. Annemieke: “We hebben daar een hele duidelijke visie op. Je gezondheid en vitaliteit zijn net zo belangrijk als je skills en je vaardigheden. Leiderschap, motivatie en betrokkenheid, kennis en kunde. Dit zijn allemaal onderdelen die een rol spelen bij duurzame inzetbaarheid. En ook hier geldt dat medewerkers eigen regie hierop kunnen pakken. We faciliteren heel veel, maar je moet het wel zelf doen.”

Conclusion is een actieve en sportieve organisatie. Conclusion Sport organiseert zo’n 12 evenementen per jaar,ook samen met TE. Bijvoorbeeld laatst een boksclinic met oud-Olympisch kampioen Nouchka Fontijn met zo’n 60 collega's, in de kantine nota bene. En een schermclinic met David van Nunen in stadion de Galgenwaard, naast het Conclusion kantoor in Utrecht. Annemieke: “We willen dat sporten voor iedereen is, dus doen we veel verschillende dingen, zodat er altijd wel iets tussen zit wat je leuk vindt. Ook als je minder sportief bent. Het gaat er vooral om dat we met elkaar bewegen. Dat geeft veel energie en plezier en werkt heel verbindend.”

Ambitie richting 2028

Yvette: “Conclusion heeft de ambitie om het meest mensgerichte, klantgerichte en betekenisvolle business & IT ecosysteem te zijn. Waarbij we het ecosysteem internationaal verder willen uitbouwen om zo een steeds grotere maatschappelijk waarde te leveren. Die maatschappelijk waarde leveren we door met klanten zoals bijvoorbeeld Eneco te werken aan een duurzame energietransitie. Of met de NS, waar Conclusion zorgt dat de IT-systemen permanent doen wat ze moeten doen en de dienstregeling gereden kan worden zoals afgesproken.

Annemieke: “ Als je in de toekomst van betekenis wil blijven, zeker in deze business, moet dat duurzaam en op alle vlakken. Ik vind het mooi hoe we dat als organisatie hebben neergezet. Met het benoemen van onze directeur sustainability hebben we onszelf ervan doordrongen dat duurzaam ondernemen echt belangrijk is.”

De kansen en mogelijkheid van een samenwerking met Talent Empowerment

Yvette: “Wij waren meteen gecharmeerd van de missie van Talent Empowerment. We zagen direct de link met onze eigen focuspunten. De metaforen vanuit de sport zijn zo één op één te plakken op wat wij doen.”

Annemieke: “Maar ook op het gebied van vitaliteit zagen we direct kansen. Binnen het domein van HR zijn zoveel mogelijkheden om via gezamenlijk evenementen onze visie uit te dragen.”

Quote Engbert Verkoren, CEO Conclusion Group:

“Bij Conclusion willen we niet alleen talent aantrekken, maar ook laten groeien en verantwoordelijkheid geven. Annemieke en Yvette stimuleren, met een enorme drive en passie, collega’s regie over hun eigen loopbaan te nemen. Dat doen ze met een geweldig team dat dagelijks bouwt aan een gezonde, energieke werkomgeving."

"De kunst is mensen hun eigen groeipotentieel te laten ontdekken. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom investeren we continu in onze cultuur, die gericht is op het stimuleren van collega’s om te doen waar ze goed in zijn en gelukkig van worden. Vanuit hun eigen kracht en talent. Kan dat even niet in de eigen organisatie, dan heeft Conclusion met meer dan vijfentwintig expertbedrijven genoeg perspectief voor interne mobiliteit. Dat maakt ons zo’n mooie club om voor te werken. Verschil moet er zijn.”

Kader:
Conclusion en Club Talent Empowerment zijn nog maar een jaar partners, maar na de boks- en schermclinic is er een kick-off geweest voor The Connection gepland met oud-Olympisch hockeykampioen Wietske De Ruiter. En er worden video’s van Frédérique Matla, Renée van Laarhoven en Marijn Veen gebruikt ter inspiratie in het programma. En één van deze hockeysters is in november ook bij de finale van het programma. Met het HR team is de Talentensprint met mental coach Gijs van Helvoort gedaan. Dat ging over zelfkennis en teamkennis. Oftewel hoe je van een goed team naar goud team kan gaan. In september is de workshop meerkamp voor Youngclusion gepland.

Persoonlijke affiniteit met sport of topsport

Annemieke: “Sporten is voor mij echt wel belangrijk. Ik ben nergens echt heel goed in, maar ik vind wel veel dingen leuk. We hebben elke week hier op kantoor een bootcamp. Het is heel leuk om dat samen met collega's te doen. Ik doe zelf nog aan bootcampen en loop af en toe een stukje hard. En ik doe elke week yoga. Ik merk dat ik een stuk beter in mijn vel zit wanneer ik deze routine volg, zowel mentaal als fysiek.”

“Bij een sportheld moet ik denken aan Sven Kramer. Ik ben zelf geen sportkijker, maar ik moet aan Sven denken, omdat zijn prestaties destijds echt indruk op mij hebben gemaakt. Ik haal dat soms aan in mijn werk. Medewerkers hebben heel vaak last van negatieve gevoelens wanneer ze ziek uitvallen. Ze voelen zich schuldig en niet meer van waarde voor de organisatie. Dan vraag ik naar hun favoriete sportheld en wat ze daarvan vinden wanneer die een blessure heeft. Daar denken ze dan helemaal niet negatief over en ze kunnen dat goed in perspectief plaatsen. Dat geeft inzicht; we zitten allemaal wel eens op de reservebank.

Yvette:

“Ik zit er qua sport hetzelfde in als Annemieke. Er is niets waar ik echt goed in ben, maar wel dingen die ik heel leuk vind. Zoals lekker lopen in de natuur. Ik heb een hond en ik merk dat het me mentaal én fysiek goed doet om met de hond te lopen in de velden achter mijn huis. En rust bereik ik op de yogamat.”

“Sinds een jaar voetbalt mijn zoon bij PEC Zwolle. Hierdoor krijg ik meer met topsport te maken. Ik ben onder de indruk van de training die hij krijgt en de ontwikkeling die hij doormaakt. En niet alleen op sportgebied, maar vooral wat het hem als mens brengt. Hij maakt zich competenties eigen die hij niet op school leert. Dat vind ik zo ontzettend mooi om te zien. Wat er ook uit gaat komen voor hem, deze periode is al een mooie levensles. Hij weet precies waar hij voor gaat en welke rol hij in het team moet aannemen. Dat zijn vaardigheden waar je je leven lang iets aan hebt.”

“Als sportvoorbeeld vind ik Max Verstappen inspirerend. Hij heeft veel eigenschappen die ik ook in Conclusion herken: nuchter en gefocust. Hij komt bescheiden over, maar weet heel goed waartoe hij in staat is en kan die zekerheid en focus ook uitdragen. Hij laat zich niet beïnvloeden door wat er om hem heen gebeurt. En hij heeft het voor elkaar gekregen om eigenhandig de F1 weer op de kaart te zetten in Nederland.”

*Conclusion richt zich op businesstransformatie en IT-services. Wat Conclusion onder andere uniek maakt is de samenstelling van de organisatie. Het is namelijk een ecosysteem en dat betekent dat onder de paraplu van Conclusion zo'n 30 autonome bedrijven hangen die zich allemaal richten op IT of businesstransformatie. Hiermee kan Conclusion bij de klant de steeds grotere klantvragen aan en de volledige vraag bedienen. Het ecosysteem groeit zowel organisch als door acquisities. Bedrijven die zich hebben aangesloten vinden zich in de visie en missie van Conclusion. Zij behouden hun unieke karakter, maar hebben wel een gedeeld DNA.

Is je interesse gewekt? Heb je vragen?

Neem contact met ons op